Matematik

Løs følgende ligninger ved beregning.

23. oktober 2012 af Apaas (Slettet)

Opgaven lyder: Løs følgende ligninger ved beregning og kontroller facit ved hjælp af solve.

Bl.a. disse opgaver synes umulige for mig at løse uden lommeregner:

1,6*3,2x = 12,1

4*x0,8=12

e2x=3

ln(3x)=12

 

Hvordan skal man kunne løse disse lommerenger??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2012 af peter lind

Der menes kun, at du ikke må bruge ligningsfunktionen på din lommeregner. Du må gerne bruge lommeregneren til at gange, dividere eller slå logaritmefunktionen op


Svar #2
23. oktober 2012 af Apaas (Slettet)

aha, tak ! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2012 af mathon

 

      1,63,2x = 12,1

       3,2x = (12,1 / 1,6)

       log(3,2)•x = log(12,1 / 1,6)

       x = log(12,1 / 1,6) / log(3,2)

 

            

 

              

 

 


Skriv et svar til: Løs følgende ligninger ved beregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.