Matematik

Diff. regning med tangenter osv.

23. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Hej villige folk der ønsker at hjælpe.
Jeg har beskæftiget mig med en opgave, som jeg ikke kan finde nogen udvej af.
Det er noget med differential regning med tangenter osv.

Ønsker en smule hjælp.
Det er vedhæftet som et billede.
På forhånd, tusind tak

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af exatb

Bestem funktionen for de to linier og sæt dem lig med den opgivne funktion, så kan du finde tangentpunktet.

Differentier funktionen og find hældningen i tangentpunktet. Den skulle gerne den samme som liniernes hældning.


Svar #2
24. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Det der b.la. fortvivler mig er at de givet som følgende: 14/3? Er der tale om et punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2012 af exatb

14/3 er x værdien. y værdien er -8/3


Svar #4
24. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Hmm.. Tja, jeg ved ikke rigtig om jeg forstået det igås, for jeg aner ikke hvordan linien skal starte?
Kan du prøve angive et af dem.?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hver af de to linier er givet ved to punkter. Man ser let, at der for hver af de to linier gælder, at et af de opgivne punkter ligger på grafen for funktionen f(x) . Bestem hældningskoefficienten for hver af de to linier, og vis, at denne er lig med f '(x) i det punkt, linien har fælles med funktionens graf.

Benyt de to tangenters hældningskoefficienter til at beregne den spidse vinkel mellem de to linier.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2012 af exatb

liniens hældning er forskellen i y værdierne delt med forskellen i x værdierne

(-8/3 - 1)/(14/3 - 1) = -1

y = ax + b

1 = -1*1 + b

b = 2

y = -x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2012 af exatb


Svar #8
24. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Det samme gøre jeg med den anden parentes.

Lige sidste sp. Tangen, hvordan finder jeg det når det er f(x) sqrt(x) altså kvadrat af x?
For jeg ved at det f'(x)=1/√ 2ogx


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis f(x) = √x , er f '(x) = 1 / (2·√x) .

Ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) er

      y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #10
24. oktober 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Det er lige HER jeg skal forstyrre dig..
Når jeg kender det, hvilke tal sætter jeg så ind?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. oktober 2012 af exatb

Du indsætter x værdien for tangentpunktet i differentialkvotienten. Resultatet skulle så gerne svare til ligningens hældning. Hvis den gør det har du bevist at linien er tangent til kurven.


Skriv et svar til: Diff. regning med tangenter osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.