Matematik

Find den fuldstændige løsning

24. oktober 2012 af spasmageren - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med de her tre opgaver, der går ud på at løse den fuldstændige løsning til de følgende ligninger.

 

a) cos(3*x+0,24)=0,76

b) 2*sin(x)=1,64

c) tan(2x-0,87)=2,69

 

Er der evt. nogle derude, som kan hjælpe mig med at finde ud af hvilken metode jeg skal bruge for at løse ligningerne og måske komme med et ekspempel?

På forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af peter lind

i den første slå den den inverse cosinus (0,76) op på en lommeregner


Svar #2
24. oktober 2012 af spasmageren

Det er gjort, hvordan løser jeg den så derfra :)

- har fået den til 0,707


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2012 af peter lind

Derefter bruger du kendskab til cosinus funktionen til at finde samtlige værdier af v der giver cos(v) = 0,76

Der gælder så 3x+0,24=v


Skriv et svar til: Find den fuldstændige løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.