Matematik

Hjælp med at opstille ligning

24. oktober 2012 af abc14 (Slettet)

Jeg har problemer med det her stykke. Jeg håber nogen vil hjælpe.

 

En tank er 1/6 fyldt med benzin.

Hvis man hælder 2 liter i, er den 1/4 fuld.

Hvor meget rummer tanken?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

Først skal du have en fælles nævner.. dette kunne fx være 12
dernæst kan man så omskrive til, at tanken er 2/12 fyldt i forvejen, og efter man har hældt 2 liter benzin i, er den nu 3/12 fyldt, dvs. den er nu blevet 1/12 eller 8,3% mere fyldt.. det kan så omregnes til, at man ved, at 2 liter udgør 8,3%

 

Nu skal du finde ud af, hvad 1 % svarer til.. 2 liter / 8,3% = 0,2409

Multiplicér med hundrede for at få hele beløbet = 24,09 liter. 


Svar #2
24. oktober 2012 af abc14 (Slettet)

Tak for hjælpen, men er 24,09 liter benzin i en bil ikke for lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2012 af nielsenHTX

grundet afrundingsfejl så er svaret i 1 ikke helt rigtigt.

der gælder at

(1/6)x+2=(1/4)x  find x (det er tæt på #1)

#2 der er nok mere tænk på at det skal være "pæne tal"


Svar #4
24. oktober 2012 af abc14 (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp med at opstille ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.