Matematik

Forkort følgende brøk

24. oktober 2012 af Zuma123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

HEJSA!!!

JEG HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP TIL DENNE OPGAVE. HAR PRØVET FLERE GANGE AT LØSE OPGAVEN, MEN KAN IKKE FÅ DET RIGTIGE RESULTAT.

OPGAVEN LYDER SÅLEDES:

FORKORT FØLGENDE BRØK:

2x(2x-3) / x(2x-3) = ?

 

PÅ FORHÅND, MANGE TAK!!!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af nielsenHTX

2x(2x-3) / x(2x-3)

x(2x-3) indgår i både tæller og nævner og kan dermed gå ud med hinanden.

så 2x(2x-3) / x(2x-3)=??


Svar #2
24. oktober 2012 af Zuma123 (Slettet)

#1


2x(2x-3) / x(2x-3)

x(2x-3) indgår i både tæller og nævner og kan dermed gå ud med hinanden.

så 2x(2x-3) / x(2x-3)=??

 

 

Vil resultatet så være: 2x eller 2?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 2x(2x-3) / x(2x-3)=2


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2012 af SuneChr

# 0

Hvis x indgår, i en beregning i opgaven, må   x ∉ { 0 ; 3/2 }


Skriv et svar til: Forkort følgende brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.