Matematik

Betydning? :)

25. oktober 2012 af hingst12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle.

 

Man har opstillet en model for produktion af naturgas i EU. I denne model regner man med at

y=-4,64*x+217

hvor y er produktionen, målt i milliarder m^3, og x er antal år efter 2008.

 

a) Hvad fortæller tallene -4,64 og 217 om produktionen af naturgas i EU

 

Virkelig brug for hjælp.

 

Takker på forhånd :)! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at beregne y for x = 0 og for x = 1.


Svar #2
25. oktober 2012 af hingst12 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvordan det skal fortælle mig betydningen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis man beregner værdien for x = 0, får man 217 .

Hvis man beregner værdien for x = 1, får man 217 - 4,64 (hvor meget ændrede værdien sig med?).

Du burde kunne se, hvilken betydning de to konstanter har nu.


Svar #4
25. oktober 2012 af hingst12 (Slettet)

Ikke for at lyde dum, men jeg kan godt se den ændrer sig med de -4,64 men kan ikke definere tallene med ord, kan du ikke beskrive det for mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

det er hver gang linjen krydser en linje, der er parallel med y-aksen på x-aksen, at man kan se forskellen..  

Hvis du tegner den, kan du måske få en bedre forståelse af den ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Konstanten 217 angiver produktionen for x = 0 , dvs. i året 2008. Produktionen ændres med -4,64 hvert år derefter.


Skriv et svar til: Betydning? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.