Fysik

Udnyttet energi og forbrugt energi

27. oktober 2012 af TineS94 (Slettet)

Hej :)

Jeg er igang med en aflevering om energi, - en harvard step test, og jeg kan simpelthen ikke finde en forklaring på disse udtryk:

Udnyttet energi

Forbrugt energi

 

Jeg håber virkelig der er nogen der kan hjælpe! :)

Tak på forhånd 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. oktober 2012 af hesch (Slettet)

Hvis du bruger en el-motor, bruger den den energi fra el-nettet = forbrugt energi.

En del af denne energi omdannes til mekanisk energi i motorakslen, og anvendes til at drive f.eks. et piskeris, = nytte energi.

Resten af energien omdannes til varme i motoren, i form af ledertab og magnetiseringstab = tabs-energi, fordi du i denne henseende ikke ønskede varme, men akselenergi.

Nytte-virkningsgrad = nytte-energi / forbrugt energi,   f.eks. 60%

Forbrugt energi = nytte energi + tabs-energi.


Skriv et svar til: Udnyttet energi og forbrugt energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.