Matematik

hvordan finder jeg f'(x)?

27. oktober 2012 af luccasophiestar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået opgaven at skulle bestemme f'(x) i funktionen f(x) = (2/3)x^2 - (3/2)x^2 + 2. 

Jeg har fået f'(x) til (4x + 3)/3. Lyder det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2012 af mathon

                      f(x) = -(5/6)x2 + 2

                      f '(x) = -(5/3)x


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

               f(x)  =  xn

              f '(x) = n•xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2012 af mathon

og mener du
                       f(x) = (2/3)x2 - (3/2)x + 2
     er
                       f '(x) = (4/3)x - (3/2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2012 af Anime (Slettet)

Se hvad jeg fik, har vedhæftetr noget til dig 

Og svar nr #1 er rigtig!

Vedhæftet fil:n-spire.JPG

Svar #5
27. oktober 2012 af luccasophiestar (Slettet)

hov, andet led står ikke i anden


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2012 af mathon

se #3


Svar #7
27. oktober 2012 af luccasophiestar (Slettet)

mathon: hmm.. jeg har regnet det sådan her, ved hjælp af tre trinsreglen

1. Delta y = f(x0 + h) - f(x0) 

* Delta y = ((2/3)(x+h)^2 - (3/2)(x+h) + 2) - (2/3)x^2 - (3/2)x + 2

* Delta y = (4hx)/3 + (2h^2)/3 + h

2. Differencialkvotienten er

* ((4hx)/3 + (2h^2)/3 + h)/h = (4x+2h+3)/h

3. Finder grænseværdien af ligningen

lim((4x+2h+3)/h)

h--> 0 

(4x+3)/3 

 

Hvad har jeg gjort fokert?? 

(Har undladt at skrive x0, men bare x, da det gør det mere overskueligt at læse) 

 


Svar #8
27. oktober 2012 af luccasophiestar (Slettet)

Desuden marthon, har jeg indtastet vores to forskellige svar på min grafregner. Dit svar, er tæt på at være tangent til ligngen, men er det ikke. Min er sekant til ligningen?? Men bør f'(x) ikke være tangent til ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2012 af mathon

 

                    brug i stedet reglen i #2

                      f(x) = (2/3)x2 - (3/2)x1 + 2


                      f '(x) = (2/3) • 2·x2-1 - (3/2) • 1·x1-1 = (4/3)x1 - (3/2)·x0 = (4/3)x - (3/2)·1 = (4/3)x - (3/2)

 

                   


Svar #10
27. oktober 2012 af luccasophiestar (Slettet)

men den er så ikke tangent til ligningen? skkal den ikke være det? 


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. oktober 2012 af mathon

det har du misforstået

     tangenten i (xo,f(xo)) har ligningen

                         y = ((4/3)xo - (3/2)) • (x-xo) + f(xo)


Brugbart svar (1)

Svar #12
27. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Den afledede funktion f '(x) til en funktion f(x) er ikke tangent til funktionens graf. Derimod er f '(x0) hældningskoefficienten for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) .


Skriv et svar til: hvordan finder jeg f'(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.