Matematik

En kasses længder..

28. oktober 2012 af Arealkiller (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa jeg har et problem med en problemregning "hehehe"

Den sidste opgave hedder sig: Længden af en kasse er 1 cm længere end bredden, og bredden er 1 cm længere end højde. Kassen kan rumme 1 liter!

Altså:h=x b=x+1 L=x+2..

Jeg ved at H er 9,0333333333 og B er 10,03333333333 osv.

Men jeg har ingen udregnings metode?

nogle der kan hjælpe mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af peter lind

h*b*L = 1 liter   omregn liter til cm3 eller dm3


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2012 af SuneChr

Med dine x´er har vi

x(x + 1)(x + 2)  =  1000      idet    1 L = 1000 cm3

x3 + 3x2 + 2x - 1000  =  0


Svar #3
28. oktober 2012 af Arealkiller (Slettet)

Men indtil videre ved jeg jo "ikke" hvad x er.

Det er det jeg skal finde ud af med en formel ;(


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2012 af SuneChr

Din x værdi, lig med h, er korrekt.

Bredden er da  x + 1

Længden  x + 2

x er fundet i ligningen      x + 3x2 + 2x - 1000  =  0


Svar #5
28. oktober 2012 af Arealkiller (Slettet)

Mange tak ;) Det for mig i hverfald videre ;)

Nu skal jeg bare løse en ligning xD


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2012 af SuneChr

Sætter vi  x = 91/30  bliver  (længde·bredde·højde) nøjagtig på 4. decimal  dvs.  1000,0000 cm3


Skriv et svar til: En kasses længder..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.