Kemi

Beregne antal gram. Opg. fra 1.sem medicin

29. oktober 2012 af lamajser (Slettet)

Beregn, hvor mange gram kulstof (C) der forbruges, når 5 gram Na 2SO4 reagerer efter følgende
afstemte reaktion:   
Na 2SO 4 + 2 C → Na 2S + 2 CO2

 

Hvordan gøres det??


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Molarmassen af Na2SO4 : M = 142.04 g/mol

Stofmængden: n = m / M =  5g / (142.04 g/mol) = 0.0352 mol

Vi ser på reaktionsskemaet, at 1mol af Na2SO4 kræver 2 mol af C, hvor MC= 12 g/mol

Gram kulstof, der forbruges:  mC =n • Mc • (2/1) = 0.0352 mol • 12g/mol • (2/1) = 0.844g


Svar #2
29. oktober 2012 af lamajser (Slettet)

og en mere,, 

 

Angiv mængden af varme som produceres når 90,0 gram C 3H 8 forbruges ved følgende reaktion:

C 3H8 + 5 O2 → 3 CO2 + 4 H 2O + 488 kcal 

 

svaret skulle gerne blive 996kcal


Svar #3
29. oktober 2012 af lamajser (Slettet)

Tak digit. Har lige prøvet at lave den og forsår :) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#2

n(C3H8) = m(C3H8) / M(C3H8) = 90,0 g / 44,0962 g/mol = 2,04099219 mol ≈ 2,041 mol

q = 448 (kcal / mol) • n(C3H8)  = 448 (kcal / mol) • 2,041 mol = 996 kcal


Svar #5
29. oktober 2012 af lamajser (Slettet)

Hmm.. Så hvad er den generelle formel for q du bruger ? Ganger man altid varmen i reaktionsskemaet med stofmængden ?


Svar #6
29. oktober 2012 af lamajser (Slettet)

Har endnu en opgave (vil ike åbne et nut emne om det)

Bestem massen (i gram) af den mængde Cl-ioner, der kan holde en opløsning med 10 mmol Mg 2+
elektrisk neutral.

 

Har beregnet m af Mg ved at bruge 0,010 mol som n og 24,305 g/mol som M.. det giver jo 0,2430 mol

Indsætter så 0,2430 mol og 35,453 g/mol for at beregne CLs m.. og får m til 8,62 mol. 

Men det rigtige resultat er 0,709 .. Og forstår ikke hvad jeg gør forkert ? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. oktober 2012 af mathon

 

     der behøves 20 mmol Cl-

     1 mmol Cl- = 35,453 mg

     20 mmol Cl- = 20·(35,453 mg) = 709,06 mg ≈ 0,709 g

                             


Svar #8
29. oktober 2012 af lamajser (Slettet)

Hvordan ved du der skal 20 mmol til ? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. oktober 2012 af mathon

      

                       fordi der skal
                                            2 Cl- til at ladningsneutralisere 1 Mg2+


Svar #10
29. oktober 2012 af lamajser (Slettet)

Nå okay. men havde der været tale om en syre base neutralisation så skulle jeg gøre som jeg beskrev i starten? 


Skriv et svar til: Beregne antal gram. Opg. fra 1.sem medicin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.