Fysik

Arbejde og energi HELP!!

31. oktober 2012 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg går fuldstændig blank ved sp. 4!

A = F * s (kraft * vej)? Men hvad så? Flyver kuglen kun de 5 cm igennem væggen? Der står intet så jeg ved slet ikke hvad jeg skal ! HJÆLP!

Opgaven ligger vedhæftet..

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. oktober 2012 af mathon

hvis du nu læser, hvad der står:

       "En geværkugle på 20,0 g af stål skydes igennem en 5,00 cm tyk mur. Kuglens fart før muren
        er på 500 m/s, og den er på 300 m/s efter passage af muren."


Svar #2
31. oktober 2012 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Tak! :) Den er fattet nu :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
31. oktober 2012 af mathon

 

 

Hvor stor ændring har der været i den kinetiske energi for kuglen?


              Ekin:
                           før         (1/2)·m·vfør2                        
                           efter       (1/2)·m·vefter2

              relativ ændring (regnet positiv)
                    
                         
                            |ΔE| = |(1/2)·m·vefter2 - (1/2)·m·vfør2| / ((1/2)·m·vfør2)
                                     
                                      (vfør2 - vefter2) / vfør2 = 1 - (vefter/vfør)2 =

                                      1 - (300/500)2 = 1 - 0,36 = 0,64 = 64%

                                     


                                

Svar #4
31. oktober 2012 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Aaah mange tak! :) Fysik er helt nyt for mig..


Skriv et svar til: Arbejde og energi HELP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.