Fysik

Afstand til solen

01. november 2012 af bananman (Slettet)

Hej, jeg skal beregne afstanden til månen.

Jeg kender lysets frekvens/svingningstid og bølgelængden. Jeg får også af vide, at laser der rettes mod et spejl på månen, og reflekteres efter 2,5s

Skal jeg bruge keplers 3. lov?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Din overskrift taler om afstanden til Solen, men det er afstanden til Månen, man kan finde.

Benyt, at man kender lysets hastighed c . Det reflekterede lys har tilbagelagt en afstand, der er lig med 2 gange afstanden d fra Jorden til Månen.


Svar #2
01. november 2012 af bananman (Slettet)

Det rigitgt ^^

så d = c * 2,563? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt. Der må gælde

2d = c · t

Husk nu de enheder.


Svar #4
01. november 2012 af bananman (Slettet)

så:

2d = c * t --> d = ½c * ½t 

d = ½* 3,00 *108 * ½ * 2,563


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg forstår ikke, hvorfor der kommer 2 faktorer 1/2 på højre side. Man dividerer med 2 for at finde d.


Svar #6
01. november 2012 af bananman (Slettet)

mente 2 istedet for ½


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det giver slet ingen mening.


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har

d = c·t/2 = 0,5·2,99792·108m/s·2,563s = 3,842·108m


Skriv et svar til: Afstand til solen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.