Matematik

Funktion f givet ved ( f(x)=5e^x

01. november 2012 af oool (Slettet)

DET HASTER!!! HJÆLP
 

Funktionen f er givet ved f(x)=5e^x

Bestem ligningen for tangenten til f u punktet (0,f(0))

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) .

Beregn f '(x) , og beregn så f(0) og f '(0) og indsæt i tangentligningen.

 


Svar #2
01. november 2012 af oool (Slettet)

Mange tak :) 

kommer den så til at se sådan ud. 

y = f '(x0) · (e^x - x0) + f(x0) .

 

e^x skal den ind på x plads ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I denne opgave er x0 = 0 .

Nej, der skal ikke stå ex i stedet for x i tangentligningen. "x" er den uafhængige variabel i tangentligningen og er den eneste størrelse, der ikke skal gøres noget ved. Man skal beregne f(x0) = f(0) og f '(x0) = f '(0) og så indsætte det sammen med x0 = 0 i tangentligningen.


Svar #4
01. november 2012 af oool (Slettet)

Nu forstår jeg det bedre :) 

Tusind tak for både forklaringen. 

 

 


Skriv et svar til: Funktion f givet ved ( f(x)=5e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.