Matematik

Fuldstændig funktionsanalyse af 3. grads polynomium

01. november 2012 af Anonym95 (Slettet)

Skal lave en fuldstændig funktions analyse af et 3. grads polynomium, men er simpelthen totalt lost!

x^3-x^2+x

Kan slet ikke finde ud af nulpunkterne, jeg har nogle eksempler osv, men de fungerer lige som ikke helt for mig når jeg skal bruge det til denne.

Håber nogen kan hjælpe mig hurtigst muligt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af SuneChr

Hvad forstår du ved en fuldstændig funktions analyse?

Hvad forstås ved nul-punkter?

Hvilke eksempler har du, som du skriver?

Hvorfor fungerer eksemplerne ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2012 af PeterValberg

Hvis forskriften er:

f(x) = x3 - x2 + x

så skulle nulpunkterne være til at finde:

f(x) = 0
x3 - x2 + x = 0
x(x2 - x + 1) = 0

brug nu nulreglen:

x = 0   ∨    x2 - x + 1 = 0  (hvilket ingen løsninger har)

hvilket betyder at f(x) kun et nulpunkt / en rod:   x = 0    

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Fuldstændig funktionsanalyse af 3. grads polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.