Matematik

lineære funktioner

02. november 2012 af nunu21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

forskriften: f(x) = 0.22*x+56
f(x) er modstanden mlt ohm og x er temperaturen målt i C*

beregn modstanden ved 50* og beregn temperaturen hvis modstanden er 75 ohm

forklar hvad tallene 0.22 og 56 i forskriften fortæller om sammenhængen mellem modstand og temperatur.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

 ... modstanden ved 500

             f (50) = 0.22 • 50 + 56 = 67    

               modstanden ved 500 er 67 ohm

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

                           f (x) = 0.22 • x + 56

 Modstanden ved 0o

 er                      f (0) = 0.22 • + 56 = 56

Modstanden stiger med 0.22 ohm pr. grad celsius

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

... temperaturen ved 75 ohm

           f (x) = 75

           0.22 • x + 56 = 75

           0.22 • x = 75 - 56

            x =  19 / 0.22

               temperaturen ved ved 75 ohm er (19 / 0.22)oC


Svar #4
02. november 2012 af nunu21 (Slettet)

tusind tak, det hjalp meget! :D
 

- har lgei problemer med at løse en ligning håber i kan hjælpe?

4-2*(3-x)=7-x 


på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

4 - 2 • (3-x) = 7 - x

4 - 6 + 2x = 7 -x

-2 -7 = -x - 2x

- 9 = -3x

9 = 3x

x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2012 af mathon

 

                             4  -  2(3-x)  =  7 - x

                             4  -  (6-2x)  =  7 - x

                             4 - 6 + 2x  =  7 - x

                             -2 + 2x  =  7 - x

                             3x  =  9

                             x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2012 af mathon

her suppleret med
den fysisk fortolkning

                        R = R0·(1 + α·T)

                        R = (R0·α)·T + R0
   med
                        y = 0,22x + 56

   dvs
                        R0 = 56 Ω
            og
                        α = 0,22/56 C-1 = 0,003929 C-1 ≈ 3,9·10-3 C-1

            hvilket indikerer metallet kobber

 

       


Svar #8
02. november 2012 af nunu21 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, i er for gode!! (:


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.