Matematik

Opstil lineær model

03. november 2012 af Snf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg har følgende opgave, som jeg ikke kan finde ud af. Håber der er én der vil hjælpe.

Tag en bog. Mål tykkelsen af 50, 100, 150 og 200 side .Lav udfra dine data lineær regression, tegne data og regressionslinje, beregne a og b og fortolke konstanterne a og b i modellen

Jeg har målt siderne, og får hermed tallene:

50 sider= 0,5 cm   100 sider = 1 cm   150 sider = 1.5 cm    200 sider = 2 cm

Jeg kan godt finde ud af at lave lineær regression, men hvilke værdier skal jeg trykke ind som x og y? - er sideantal = x og er tykkelse = y eller er det omvendt???

Min lære vil også have at vi skal opstille en lineær funktion, når vi har beregnet a og b - kan funktionen godt være f(x) = a*x + b???

På forhånd tak! :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2012 af SuneChr

Det er jo pæne tal, som ikke har behøvet at blive knust i en regression.

Du har vel ikke snydt, da du målte?  

Hver side er åbenbart 0,01 cm tyk

y = 0,01·x     hvor y er tykkelsen af x sider.  Der er ingen konstant, b , i forskriften.


Svar #2
03. november 2012 af Snf (Slettet)

Har ikke snydt - har været så præcis som muligt. 

Tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Opstil lineær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.