Kemi

pH beregning

04. november 2012 af 19051309 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn pH for 0,100M Na2CO3

(CO32v kan beregnes som en monoprot base. Den er middelstærk, men formlen for en opløsning af en svag base kan bruges med rimelig nøjagtighed.

skal jeg bruge denne formel   pH = 14-0,5(pKb-log(cb)) hvis ja hvad er pKb og cb værdien? Hvordan finder/bestemmer jeg det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2012 af mathon

     

                                             pKb = 3,60      cb = 0,100 M

 


Skriv et svar til: pH beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.