Matematik

Gompertz model

05. november 2012 af fedtmule6 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I den såkaldte Gompertz model for en bestemt population af kyllinger kan sammenhængen mellem en kyllings vægt M (målt i kg) og kyllingens alder t (målt i døgn efter udklækning)
beskrives ved
ln(M)=1,6524-4,612*e^-0,0423t

a) Benyt modellen til at bestemme vægten af en kylling, der er 30 døgn gammel, og bestem M som funktion af t.

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af hbhans (Slettet)

Mit råd vil være at indføre nogle konstanter (så bliver det hele mere overskueligt): 

a = 1.6534

b= 4.612

k = 0.0423

Modellen bliver da:  ln(M) = a - be-kt

Så er det bare at indsætte konstanterne og t = 30. En lommeregner klarer resten.

Man finder M ved at opløfte e til højresiden, idet t bibeholdes som en variabel

 


Skriv et svar til: Gompertz model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.