Matematik

Beregn differentialkvotienten.

05. november 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

To funktioner f og g er givet ved: f (x) = x2 + 2 og g(x) = x − 3
Bestem regneforskriften for den sammensatte funktion f o g .
Beregn differentialkvotienten for den sammensatte funktion.
 

f1(x) = 2x+2
g1(x) = 3x

er det rigtig nok? :)

Der selvfølig mere jeg skal regne. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af peter lind

nej. f(g(x)) = g(x)2+2 = ?


Svar #2
05. november 2012 af Basseluft (Slettet)

Formellen for sammensat regler hedder vel? : (fog)'(x) = (f(g(x))' = f'(g(x))*g'(x) ?

Så skal jeg vel først finde ud af hvad f' " f mærke " og g' " mærke" er? 

 


Svar #3
05. november 2012 af Basseluft (Slettet)

Regneforskriften er (fog)(x) = (f(g(x)) = (x-3)2 + 2 = x^2 + 9 -6x + 2 = x^2 - 6x + 11

men når jeg skal beregne differentialkvotienten for den sammensatte funktion. Hvordan starter jeg så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2012 af peter lind

Der står kun at du skal finde differentialkvotienten af den sammensatte funktion, Dette gøres nemmest direkte på dit resultat i #3. Hvis meningen er at du skal kontrollere reglen for differentiation af sammensat funktion skal du også finde f'(x) og g'(x)


Skriv et svar til: Beregn differentialkvotienten.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.