Matematik

Hurtig hjælp, simpel matematik

05. november 2012 af Mininanimalismus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, min hjerne er lige brudt sammen og kan ikke se hvad følgende ligning giver:

  2     =   1  

x+1        x-1


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2012 af PeterValberg

Forudsat at x ≠ {-1,1} så "gang over kors":

2·(x - 1) = 1·(x + 1)
2x - 2 = x + 1
2x - x = 1 + 2
x = 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. november 2012 af Mininanimalismus (Slettet)

Mange tak

 


Skriv et svar til: Hurtig hjælp, simpel matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.