Matematik

hjælp med at reducere... jeg kan ikke finde rundt i det

06. november 2012 af sofiat (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal reducere (2a+b)^2-3a (a-2b)-10ab

og jeg kan ikke rigtigt finde ud af det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2012 af Quidditch (Slettet)

Resultatet bliver: 7a^2+b^2-12ab


Svar #2
06. november 2012 af sofiat (Slettet)

men hvordan finder man frem til det?? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. november 2012 af HTXnørden (Slettet)

Start med at opløfte (brug første kvadratsætning)...

(2a+b)2 = 4a2 + b2 + 4ab

Nu har vi:

4a2 + b2 + 4ab - 3a (a-2b) - 10ab

Herefter ganger vi ind i parenteserne:

-3a (a-2b) = -3a2 + 6ab

Nu har vi:

4a2 + b2 + 4ab - 3a2 + 6ab - 10ab

Læg sammen og træk fra:

a2+b2


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. november 2012 af lfdahl (Slettet)

Del det op:

Gang parentesen ud:  (2a+b)2 = (2a+b)(2a+b) = 4a2 + 4ab + b2

Gang den næste ud: -3a(a-2b) = -3a2 + 6ab

Skriv så det hele på en linie og forkort:

(2a+b)2-3a (a-2b)-10ab = 4a2 + 4ab + b2 - 3a2 + 6ab - 10ab

                                          = a2 + b2

 


Svar #5
06. november 2012 af sofiat (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: hjælp med at reducere... jeg kan ikke finde rundt i det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.