Matematik

At differentiere

10. november 2012 af msr95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er gået helt død i at differentiere denne funktion: f(x) = 2x^(3)-x^(2)+2

Jeg får det til f'(x)=6*x^(2)-2*x, men når jeg regner videre med dette, får jeg nogle mærkelige resultater..

Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

f'(x)=3*2x2-2x = 6x2-2x, den er god nok. 

Hvor går det galt henne?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har differentieret korrekt.

Skriv det mere overskueligt således

f(x) = 2x3 -x2 +2 ,

f '(x) = 6x2 -2x


Svar #3
10. november 2012 af msr95 (Slettet)

Nå, var ellers sikker på at den måtte være gal! jeg skal finde røringspunkter for tangenter med en hældning på 7. Det må vel betyde, at jeg skal sætte 7 lig med f'(x). Når jeg prøver at løse det i TI-Nspire får jeg dog dette resultat:

x=((−(√(43)-1))/(6))

x=((√(43)+1)/(6))

Og det kan jeg ikke rigtig forstå..


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2012 af Arkimedesanton (Slettet)

At differentiere en konstant er lig 0. Deraf skal +2 ikke med.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Din løsning er heller ikke korrekt. Det er korrekt, at man skal løse ligningen f '(x) = 7, dvs

6x2 -2x -7 = 0 ,

der har rødderne

x = (1 ± √43)/6

Kun den ene af dine rødder er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er der da heller ingen, der har påstået ovenfor.


Svar #7
10. november 2012 af msr95 (Slettet)

5 # Hvorfor minus 7? Jeg har sat 7 = 6x^(2) - 2x og isoleret x?

Løser du det som en andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er da en 2.-gradsligning, som anført i #5.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Det skulle gerne give det samme. 7 er jo blot trukket fra på begge sider, derfor er det -7. 


Svar #10
10. november 2012 af msr95 (Slettet)

Tak for hjælpen!

 

9 # Nååh ja, selvfølgelig, det havde slet ikke tænkt over..


Skriv et svar til: At differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.