Kemi

Kemi opgave

11. november 2012 af anonym000 - Niveau: C-niveau

Hej

Det er opgave 9.

link http://homepage.svendborg-gym.dk/rk/kemi/opgaver/kemi%20c/mangdeberegninger%20og%20koncentration.htm

a) kan jeg ikke finde ud af.

b) og c) der ved jeg ikke, om jeg skal vise det ved beregning eller. hvad..

På forhånd tak.


Brugbart svar (4)

Svar #1
11. november 2012 af mathon

Opgave 9.

Opløseligheden af NaCl er 36 g/100 mL vand.

1)         Kan man fremstille en 5 M opløsning af NaCl (en opløsning => alt er opløst) ?

             M(NaCl) = (22,990 + 35,453) g/mol = 58,443 g/mol
             
             en mættet opløsning indeholder:
             36 g/100 mL = 360 g/L = ((360 g) / (58,443 g/mol)) / L = 6,16 mol/L

             hvorfor det godt kan lade sig gøre at fremstille en 5 M opløsning af NaCl

 

 2)        Er en opløsning af 360 g/L vand mættet eller umættet ?

                                              mættet

 

3)         Er en opløsning af 64 g NaCl i 210 mL vand mættet eller umættet ?

             c = ((64 g)/(58,443 g/mol)) / (0,210 L) = 5,21 M < 6,16 mol/L

             dvs umættet

 

 

 


Svar #2
11. november 2012 af anonym000

Okay, tak.

- - -

...............


Skriv et svar til: Kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.