Fysik

Kan det passe ?

11. november 2012 af Linda95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Kan man ved at eftervise laplaces lov komme frem til at ens teoretiske hældninger fejler, og ens hældninger fra forsøget er dem der passer, hvis ens magnetfeltmåler har målt ukorrekte magnetfeltstørrelser?

 

Tak på forhånd :(

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Det må du nok prøve at være mere specifik omkring. Hvilke hældninger? Hvad har du målt?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. november 2012 af hesch (Slettet)

Problemstillingen fremgår af tråd " Hjælp lidt", ca. 8 tråde tilbage.


Svar #3
11. november 2012 af Linda95 (Slettet)

I det første forsøg var hældningen Nweton/meter

den anden Newton/amperemeter

og den tredje nweton/magneter

 

Jeg kommer frem til vha. forskellige beregninger bl.a beregne B/fluxtætheden teoretisk at mine teoretiske hældninger fejler pga magnetfelt.

Lyder det realistisk?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. november 2012 af hesch (Slettet)

#3:  Du må holde fokus på eftervisning af loven:

F = B * I * L

I din beskrivelse af de tre forsøg, er B-feltet slet ikke nævnt. Dette beregner du siden teoretisk, ud fra dine hældninger, men dermed kører din eftervisning af loven "i ring".

Den realistiske fremstilling er ( gætter jeg ):

Forsøg 1: B målt = ?? T.  I målt = ?? A. L varieres = x,y,z m. F målt = ? ? ? N.

Forsøg 2: B målt = ?? T.  I og L varieres. F måles.

Forsøg 3: B kan ikke måles, men anslås ud fra antal magneter, og målinger i forsøg 1 og 2 til ?? T.   Fejl, fejlkilde grundet ikke lineær magnetiseringskurve ( bilag ).

Det er realistisk, og det viser, at du/I har forstået stoffet, har lært af fejlen, osv.


Skriv et svar til: Kan det passe ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.