Matematik

En funktion f er løsning til differentialligningen

11. november 2012 af kamillarisbæk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. 

 

Jeg har denne opgave for og jeg ved ikke helt lige hvordan den skal løses. 

opgave: En funktion f er løsning til differentialligningen 

dy/dx=2(x+1)√y 

og grafen for f går gennem punktet P(2,9) 

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P 

Bestem forskrift og definionsmængde for f. 

 

Håber der er nogle der vil hjælpe, for ved ikke helt lige hvad jeg skal :I 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

Her er x0 = 2, og man beregner f '(x0) = dy/dx ved at indsætte i differentialligningen.


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. november 2012 af hbhans (Slettet)

dy/dx = 2(x +1)√y   separer de variable:  dy/√y = 2(x+1)dx   og integrer på begge sider af lighedstegnet:

∫dy/√y = ∫(2x +2)dx

2√y = 2·(x2/2) + 2x  + C = x2 +2x + C

Punkt (2,9) skal ligge på kurven, dvs. 2*3 = 4 + 4 + C, hvoraf C = -2.

Nu er du på vej.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

     .. definitionsmængden for en funktion er mængden af x-værdier, hvortil der er knyttet en funktionsværdi


Skriv et svar til: En funktion f er løsning til differentialligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.