Matematik

Vejen til matematik AB1 - Differentialregning HASTER

11. november 2012 af anwii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der har udregningerne til side 50, 51 og 53 i Vejen til Matematik AB1/Uden hjælpemidler??

Mvh

Anna


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du ønsker hjælp til konkrete spørgsmål, må du først formulere dem her.


Svar #2
11. november 2012 af anwii (Slettet)

Fx
Bestem de afledede funktioner for følgende:
f(x)=x^2

f(x)=x

f(x)=7

f(x)=3x^4

f(x)=-2x^3


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Differentier hver funktion for sig. Benyt den generelle regel

(a·xn)' = a·n·xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2012 af DeeDeelicious (Slettet)

Mener du opgave 50,51 og 53 side 70+71?


Svar #5
11. november 2012 af anwii (Slettet)

Nej, jeg mener pgaver fra Vejen til Matematik uden hjælpemidler AB:
Side 50: opg. 2+4+8+10+16+18+20
Side 51: opg. 76+79+82
Side 53: opg. 11+12

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Lav opgaverne selv og stil konkrete spørgsmål, hvis du går i stå.


Svar #7
11. november 2012 af anwii (Slettet)

Andersen - tak for hjælpen, men jeg forstår ikke de regneregler du har skrevet :-/


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så bør du nok sætte dig ned og repetere de relevante afsnit i din bog om differentiation af simple funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2012 af nielsenHTX

#7 regnereglen givet i #3 er en du skal bruge igen og igen og du kan lige så godt huske den udenad. den er sikkert også bevist i din bog.

eks på den første.

f(x)=x2 der er a=1 og n=2 altså er

f '(x)=2*x2-1=2x

prøv nu selv med de andre.


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

    husk

                        f (x) = xn

                        f ' (x) = n • xn-1

                  

                        f (x) = k                     hvor        k ∈ R

                        f '(x) = 0


Skriv et svar til: Vejen til matematik AB1 - Differentialregning HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.