Matematik

Beregn arealet i den vilkårlige trekant uden højde?

12. november 2012 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med en opgave og skal finde arealet i en vilkårlig trekant, men hvordan gør jeg lige det? Skal jeg sætte den ind i et koordinatsystem eller skal jeg beregne det ved at finde højden? Jeg kender alle sidemålene og en enkelt vinkel men ikke højden.

Målene er 10-12-og 17,5 den vinkel jeg kender er 41,4 grader.

håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2012 af mathon

 

                  

Bestem arealet af trekant ABC

                                T = (1/4) · √(a2- (b-c)2) · √((b+c)2- a2)

eller Herons formel
                                T = √(s•(s-a)•(s-b)•(s-c))                  s = (a+b+c)/2

 

eller

                                T = (1/2)·side1·side2·sin(V)       hvor V er vinklen mellem side1 og side2

    


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

Kendt vinkel kaldes vinkel A

højden på b (hb) = c*sinA

arealet er ½ *b*hb =½*b*c*sinA


Svar #3
12. november 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

tak for de hurtige svar :)

 


Skriv et svar til: Beregn arealet i den vilkårlige trekant uden højde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.