Matematik

HJÆLP TIL RENTE REGNING

12. november 2012 af Bubba123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er helt blank når det kommer til Renteregning.....
Der et vedrørende denne opgave....

1. Su Lån
På ungdomsuddannelser kan man maksimalt låne 2807kr./måned til en årlig rente på 4%

a)
Peter vil tage et SU-Lån i 36 måneder (3år) . Dette svarer til, at han opsparer en gæld hos SU-styrelsen - man skal bruge opsparingsformlen.

Beregn hvor meget Peter skylder efter de 36 måneder? (Husk først at omregne 4% til en månedlig rente).
Hvor meget for han udbetalt ?

b)
Peter lader beløbet stå i 18 måneder uden tilbagebetaling. I denne periode forrentes lånet med 1% over diskontoen, lad os antage den (om 3 år) er 4,25% p. a - altså 5,25%. Hvor meget skylder han efter disse 18 måneder? (Omregn lige først til månedlig rente)

c)
Efter de 18 måneder vil Peter tilbagebetale lånet.
Beregn den månedlige ydelse, hvis han vil betale over 5år og hvis han vil betale over 10 år. (Renten er stadig 5,25% - husk igen omregn til månedlig rente)

d)
Hvad kom Peter til at betale tilbage, hvis han valgte at afdrage lånet over 5 år? og over 10 år? Og hvormange kroner har han i alt betalt i renter i de to tilfælde?


HÅBER I KAN HJÆLPE MIG TAK PÅ FORHÅND!!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af mathon

a)

Beregn hvor meget Peter skylder efter de 36 måneder?

                       Gn = (y/r)•((1+r)n - 1)

                       G36 = (2807/(1,041/12-1))•((1,041/12)36 - 1)

                       G36 = (2807/(1,041/12-1))•(1,043 - 1) = 107062,04

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2012 af mathon

2)
    107062,04 kr ført 18 måneder frem

                    G = 107.062,04·(1,05251/12)18

                    G = 107.062,04·1,052518/12

                    G = 107.062,04·1,05251,5 = 115.602,88


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2012 af mathon

c)

                    y = (G·r) / (1 - (1+r)-n)

                    y = (115.602,88·(1,05251/12 -1 )) / (1 - (1,05251/12)-12·5)

                    y = (115.602,88·(1,05251/12 -1 )) / (1 - 1,0525-5) = 2.188,34

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2012 af mathon

#3


c)

over 10 år

                    y = (G·r) / (1 - (1+r)-n)

                    y = (115.602,88·(1,05251/12 -1 )) / (1 - (1,05251/12)-12·10)

                    y = (115.602,88·(1,05251/12 -1 )) / (1 - 1,0525-10) = 1.233,38

 

 

tilbagebetaling

                        over 5 år                          heraf renter

                      5•12•2.188,34                5·12•2.188,34 - 36·2807

                       131.300,40                        30.248,40

 

                        over 10 år                        heraf renter

                      10•12•1.233,38                10•12•1.233,38 - 362807

                       148.005,60                        46.953,60

                 


Svar #5
19. november 2012 af Bubba123 (Slettet)

Den var lidt svær at forstå -.- Men ellers tak :)

 


Skriv et svar til: HJÆLP TIL RENTE REGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.