Matematik

Beregn |AC1|

13. november 2012 af KattenKetty (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lige problemer med denne opgave:
Skal beregne |AC1| i vedhæftede fil..
- Er gået helt død, så håber nogle vil være så venlige at hjælp mig.

Vedhæftet fil: Trekant.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #1
13. november 2012 af peter lind

Find vinkel ABC

Brug dette til at finde vinkel CBC1

Brug dernæst an tangens til en vinkel i en retvinklet trekant er modstående katete delt me hosliggende katete


Svar #2
13. november 2012 af KattenKetty (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvad du mener Peter Lind.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2012 af mathon

 

 

  vinkel CBC1 = (20º + 25º) = 45º

   |BC1| = cos(CBC1) • |BC| = cos(CBC1) • sin-1(sin(A)•|AB|/sin(ACB)) =

                                                   cos(45º) • sin-1(sin(20º)•7/sin(25º))

 |AC1| = |AB| + |BC1| = 7 + cos(45º) • sin-1(sin(20º)•7/sin(25º)) = 7•(1 + cos(45º) • sin-1(sin(20º)/sin(25º)))

 

 

forudsat at vinkel C1 = 90º


Svar #4
13. november 2012 af KattenKetty (Slettet)

<A = 20°
<B = 135°
<C = 25°
 


Svar #5
13. november 2012 af KattenKetty (Slettet)

Føler mig meget dum lige nu, men jeg er slet ikke med.
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2012 af mathon

rettelse

#3

 

 

 

  vinkel CBC1 = (20º + 25º) = 45º

   |BC1| = cos(CBC1) • |BC| = cos(CBC1) • sin(A)•|AB|/sin(ACB)) =

                                                   cos(45º) • sin(20º)•7/sin(25º))

 |AC1| = |AB| + |BC1| = 7 + cos(45º) • sin(20º)•7/sin(25º) = 7•(1 + cos(45º) • sin(20º)/sin(25º)) = 11,01

                                                                         

forudsat at vinkel C1 = 90º


Svar #7
13. november 2012 af KattenKetty (Slettet)

Dvs. at |AC1| =11.005 cm?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2012 af mathon

                    Ja


Svar #9
13. november 2012 af KattenKetty (Slettet)

Hm, der er en facitliste i bogen, hvor denne opgave indgår og der står, at svaret er 41,6 cm ..


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. november 2012 af peter lind

Med vinkel CBC1 = 45º er den retvinklede trekant ligebenet så |BC1|= 4cm og |AC1| = 11 cm


Svar #11
13. november 2012 af KattenKetty (Slettet)

Ja okay, det virker bare underligt, at der står 41,6 i facitlisten..


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. november 2012 af 123434 (Slettet)

Der kan nogen gange godt forekomme fejl i facitlister.


Svar #13
13. november 2012 af KattenKetty (Slettet)

Sandt.
Problemet er bare, at jeg skal skrive, hvordan jeg er kommet frem til resultatet (11,1 cm) og jeg forstår ærlig talt ikke, hvordan jeg skal skrive det, for jeg forstår det ikke helt selv endnu. Desuden har vi intet lært om det i skolen ..


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. november 2012 af peter lind

Facit er ikke 11.1 cm. Det er 11 cm. Det er gennemgået detaljeret ovenfor, så hvad forstår du ikke ?


Svar #15
13. november 2012 af KattenKetty (Slettet)

Hov, det var en tastefejl.

Jeg forstår ikke, hvorfor det er jeg skal bruge cos og sin ..


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. november 2012 af peter lind

Det behøves heller ikke.

Man finder vinkel ABC

Dernæst finder mn vinkel CBC1

Denne viser sig at være enkel nemlig 45º.

Det betyder nemlig at  vinkel BCC1 også er 45º, hvorfor den retvinklede trekant er legebenet, så de 2 kateter er lige store.

Hvis vinklen ikke var faldet så heldig ud skulle du have brugt  tangents funktionen for at finde længden af den anden katete

 


Skriv et svar til: Beregn |AC1|

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.