Matematik

2 grads ligning

13. november 2012 af Bordeaux (Slettet)

Jeg har forskriften.

f(x) = x^2-6x+c

Og skal vise der kun er en rod.

Før at der kun er en rod må d jo være 0

Så c er den eneste ubekendte.

Har prøvet at regne det ud til.

0 = (-6)^2-4*1*c
4 = (-6)^2*1*c
4 = (-6)^2*c
√(4)= -6*c
√(4)+6= c
c = √(4)+6 = 8.

 

Men c skulle gerne være 9?
Hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2012 af peter lind

Det går galt i den anden linje. Det skal være 4c=(-6)2


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

d=0 ⇔ 0=(-6)2-(4*1*x) ⇔ 0=36-4x  ⇔4x=36⇔ x=9=c

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2012 af nielsenHTX

går udfra du skal finde c så f(x)=0 kun har en løsning(rod) ?

det går galt allerede i anden linje, hvor du bruger en selv opfundet regneregel.

0 = (-6)^2-4*1*c er rigtigt

0 = (-6)^2-4*1*c ⇔

0=36-4c ⇔ osv.

(desuden så er √((-6)2*c)=6*√(c)


Svar #4
13. november 2012 af Bordeaux (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen 

Bonus spørgsmål

 

0 = 36-4*c
4c = 36

 

Hvorfor bliver * tegnet ikke til / på den anden side?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Fordi 4c er et led, og du har lagt leddet til på begge sider af lighedstegnet. (desuden ville det jo have givet 0 stadigvæk, og det er jo ikke rigtigt)


Svar #6
13. november 2012 af Bordeaux (Slettet)

Arh, der var noget som jeg ikke havde fanget :)

Så det er + og - der adskiller ledene, og så hører resten sammen?


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Ja. :)
+ og - afskiller led, og et led hører sammen. Man kan kalde et led en enhed. 


Skriv et svar til: 2 grads ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.