Matematik

reducer udtryk

13. november 2012 af linma (Slettet) - Niveau: A-niveau

4x2y+2xy/(2y)2x

kan i hjælpe mig med denne her reduktion ?

tak på forhånd! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af Lalaaa (Slettet)

Kan du huske den formel man skal bruge når man skal reducre et udtryk ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Sæt fælles faktorer i tælleren uden for parentes og forkort så. Benyt parenteser

(4x2y + 2xy) / ((2y)2x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2012 af Source (Slettet)

          (4x2y + 2xy) / ( (2y)2x)       

          = (4x2y +2xy) / (4y2x)        2y2 = 22y2 =4y2

          = (2xy (2x + 1)) / (4y2x)       2xy er sat udenfor en parantes

          = (2x +1) / (2y)                  Vi dividerede med 2xy i tæller og i nævner

       

       


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2012 af 123434 (Slettet)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2012 af Source (Slettet)

#3

        (2y)2 = 22y2 =4y2


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, så fik trådstarter jo ikke en chance for at prøve selv.


Skriv et svar til: reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.