Matematik

Cirkel med given omkreds. Hvordan?

13. november 2012 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg er lidt i tvivl om hvordan det er, man laver en cirkel med given omkreds.

Fx., at tegne en cirkel, hvor der er blevet fortalt, at omkredsen er 62,8. Hvordan konstruerer man så denne cirkel? :-)

 

Håber på hurtigt svar!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen

      O = 2πr

til at beregne cirklens radius r, når man kender dens omkreds O. Tegn så en cirkel, hvis radius er den beregnede radius.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2012 af Snick (Slettet)

Hint:

Omkredsen af en cirkel

O = d * π

Hvor 

d = cirklens diameter


Svar #3
13. november 2012 af IdaElevYeah (Slettet)

Mange tak for hjælpen.... Har dog endnu et spørgsmål. Hvordan finder jeg arealet? 

"Bestem arealet af en cirkel, som har en omkreds på ca. 62,8 cm." Sådan er det spørgsmål, som jeg skulle finde ud af.. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. november 2012 af Snick (Slettet)

#3

Arealet af en cirkel er givet ved følgende formel

A = π*r2

Hvor

A = cirklens areal

r = cirklens radius


Svar #5
13. november 2012 af IdaElevYeah (Slettet)

#4 

Okay.. Så arealet af cirklen ender på at være π*r*r som er lig med ... et tal, som vist er aaalt for højt  ?! 

Har fået et resultat på omkring 3.000.........

Virker ikke helt rigtigt, jeg må have gjort et eller andet forkert. 

Har gjort det på denne her måde:

3,14*31,4*31,4 = (omkring) 3000. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. november 2012 af Source (Slettet)

    Ocirkel = 2πr

    Acirkel = πr2

    Acirkel = (Ocirkel/(2π))·r2


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis omkredsen skal være 62,8cm, er radius af cirklen da

r = O/(2·π) = 10,0cm

Cirklens areal er så

A = π·r2 = O2/(4·π) = π·100cm2 ≈ 314cm2


Skriv et svar til: Cirkel med given omkreds. Hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.