Matematik

tangent til cirkel (keglesnit)

13. november 2012 af Helenesparre (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave der hedder:

For hvilke værdier af b er linien y = -x + b  tangent til cirklen c.

 

Jeg har fået oplyst at cirklens ligning er: (x-10)^2+(y-6)^2=9

 

håber der er nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn afstanden fra cirklens centrum til linien. Denne afstand er en funktion af b . Netop når afstanden er lig med cirklens radius, er linien tangent til cirklen.


Svar #2
13. november 2012 af Helenesparre (Slettet)

Jeg har prøvet med formlen: |ax0+by0+c| / √a2+b2
men han ikke få isoleret b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo heller ikke b, men c, der skal isoleres af det udtryk. Du lader dig åbenbart forvirre af, at den konstant er kaldt b i liniens ligning. Man ender med at skulle løse ligningen

|10 + 6 -b| /√2 = 3


Svar #4
13. november 2012 af Helenesparre (Slettet)

arg nu jeg med tror jeg.

så jeg bruger formlen: y-(a·x+b)/√1·a2


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Din formel er ikke korrekt. hvis linien har ligningen y = ax + b, beregnes afstanden fra et punkt (x,y) til linien som

d = |y-(ax+b)| / √(1 + a2)


Svar #6
13. november 2012 af Helenesparre (Slettet)

Ja det var også det jeg menet :)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: tangent til cirkel (keglesnit)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.