Fysik

energi

14. november 2012 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har en opgave der lyder : en He-Ne laser udsender rødt lys med bølgelængden 633nm. dette sker ved overgang i neonatomet fra en tilstand med energien Ea til en tilstand med energien Eb

lysstrålen sendes mod et optisk gitter med gitterkonstanten 2,50*10-6m

a) beregn 1 ordens afbøjningsvinklen for lysstrålen. (den har jeg regnet)

b)beregn energi forskellen mellem de to tilstande.

jeg har ingen ide om hvad det er jeg skal regne på i spørgsmål b

Laseren udsender lys med effekten 0,850mw

c) beregn antallet af fotoner, der udsendes pr. sekund

dette spøgsmål er jeg også lidt i tvil om hvordan jeg sakl gribe and


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2012 af mathon

b)

     h·c = 1,98645·10-25 Jm

          Ea - Eb = Efoton = h·c/λ = (1,98645·10-25 Jm) / (633·10-9 m) = 3,13815·10-19 J = 1,95868 eV


Svar #2
14. november 2012 af chpe04 (Slettet)

hvad hedder den formel, bare lige så jeg kan slå den op i min bog.

er det b og c du svare på her

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2012 af mathon

c)
  
          0,850 mW = 0,850·10-3 W= 8,5·10-4 W

   antal fotoner per sekund

          N = (8,5·10-4 W) / (3,13815·10-19 (W/foton) = 2,7083·1015 fotoner

                                        


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. november 2012 af mathon

 

                        Efoton = h·f = h·(c/λ) = (h·c)/λ = (1,98645·10-25 Jm) / λ


Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.