Matematik

skæring mellem to linjer i rummet

15. november 2012 af kezze (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har lidt problemer med at finde deres skæringspunkt..

l: -3t-7 , -(7/6)t+11/6  ,  3t+20

m: -st+2 , -(7/6)s+23/3 , 3t+2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvorfor forekommer t i parameterfremstillingen for m?


Svar #2
15. november 2012 af kezze (Slettet)

tror ikke at de skal ses som t som i parameterfremstillingen men bare som en variabel

og jeg kan se at jeg har lavet en fejl
 linjerne hedder
l: -3t-7 , -(7/6)t+11/6  ,  3t+20

m: -3t+2 , -(7/6)t+23/3 , 3t+2


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2012 af PeterValberg

side 4 i dette dokument [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

For at finde skæring, skal man finde den parameter t og den parameter s, så at parameteren t i linien l's parameterfremstilling giver samme punkt som parameteren s i linien m's parameterfremstilling. Man skal løse ligningssystemet

-3t-7 = -3s-2

-(7/6)t+11/6 = -(7/6)s+23/3

3t+20 = 3s +2

Som du kan se, har de to linier samme retningsvektor, hvorfor linierne er parallelle. Linierne er derfor enten sammenfaldende eller to forskellige parallelle lininer, der ikke har noget punkt fælles.


Svar #5
15. november 2012 af kezze (Slettet)

mange tak for hjælpen alle sammen :)


Skriv et svar til: skæring mellem to linjer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.