Matematik

lineære funktioner

16. november 2012 af Hjælp95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Den årlige omsætning på spil i Danmark kan for perioden 2000-2004 med tilnærmelse beskrives ved modellen y=2,5x+10,5, hvor y er omsætningen målt i mia. kr., og x er antal år efter 2000.

- hvad fortæller tallene 2,5 og 10,5, om omsætningen på spil?

 

Jeg ved at 2,5 er hælningen og at 10,5 er skæringen på y-aksen, men det der forvirre mig er hvordan jeg skal besvare spørgsmålen med en beskrivelse.


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. november 2012 af PeterValberg

Den lineære model er som bekendt:     y = f(x) = ax + b

I dit specifikke tilfælde er:

a = 2,5
b = 10,5

x er antal år efter 2000
f(x) er omsætningen i mia. kr.

b = 10,5 fortæller at omsætningen i år 2000 var på 10,5 mia. kr.

a = 2,5 fortæller at omsætningen (efter år 2000) stiger med 2,5 mia. kr. om året

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. november 2012 af Hjælp95 (Slettet)

Tuuuuuusind tak, det tænkte vi nemlig også, men mange fra vores klasse var uenige, men endnu en gang tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2012 af PeterValberg

Det var da så lidt :-)

God weekend

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.