Matematik

Omforme ligning

17. november 2012 af Tina12453 - Niveau: 10. klasse

Hej er der nogen der kan omforme denne ligning så "s" står alene?

 

v = (√2 / 12) * s3

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2012 af SuneChr

s = 6√(72·v2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2012 af hbhans (Slettet)

Gang på begge sider af lighedstegnet med 12/√2:      12v/√2 = s3

Find 3√ af hver side af lighedstegnet:    s = 3√(12v/√2)


Svar #3
17. november 2012 af Tina12453

#1 - Hvordan har du fået det til det?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ved at kvadrere det oprindelige udtryk og så isolere s.


Svar #5
17. november 2012 af Tina12453

Når man kvadrerer, ganger man så med 2.

Men forstår ikke hvorfor man skal kvadrere.?

Kan du evt. vise det skridt for skridt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, man kvadrerer et tal ved at gange tallet med sig selv:

a2 = a · a .

Det er heller ikke nødvendigt at kvadrere. Se #2.


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. november 2012 af SuneChr

# 5   sidste linje:

Den ofte lange tid, der går med at svare, respondere på en opgave, herinde ligger i, at indtastningen af en hel kæde af logiske slutninger vil tage en urimelig tid, og at f.eks. en lørdag aften ikke skal gå med at redigere op og ned og ved ikke hvad, i  Ω-boksen for oven i "Opret svar". Man skal selv, ud fra sine forudsætninger, tage sig tid til at nærlæse dét, der allerede ér skrevet, før man begynder at kræve en fuldstændig færdig redigering, man kan glæde sin lærer og sig selv med. Dette er så sagt generelt og ikke specielt her på denne tråd. På 10. kl. niveau er der fuld forståelse for, at rødder, eksponenter og potenser ikke er 100% på plads endnu.


Svar #8
18. november 2012 af Tina12453

# 5 - Okay, jeg har næsten fundet ud af det nu.

Men ved #2 bytter √2 og 12 plads. Hvordan kan det være?


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. november 2012 af hbhans (Slettet)

Når man vil have brøken a/b til at "gå væk" ganger man med b/a - så bliver resultatet 1.


Svar #10
18. november 2012 af Tina12453

Okay mange tak :D


Skriv et svar til: Omforme ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.