Matematik

kig

17. november 2012 af LW09 (Slettet)

Hej har jeg regnet korrekt?
 

a) 2x-4y+6x+10-5x

2x+6x-5x=4y-10

-1x=-6y


b) 6x-(4x+4y)+4y

24x-24y+4y

24x=28y

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad går det ud på?. Du starter med noget, der ikke er en ligning, og ender med en ligning?


Svar #2
17. november 2012 af LW09 (Slettet)

jeg skal reducer :) ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der jo ingen ligning til at begynde med i det, du har skrevet. Start med at skrive det ordentligt op.


Svar #4
17. november 2012 af LW09 (Slettet)

Jamen opgaven er således reducer:

a) 2x-4y+8y+6x+10-5x


b) 6x-(4x+4y)+4y


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så er der jo tale om at reducere et udtryk, ikke at løse en ligning. Så kan du jo ikke lige pludselig lave dine udtryk om til ligninger.

a) 2x -4y +6x +10 -5x

Start med at reducere led med og led med y hver for sig, og reducer konstanter (tal) for sig.


Svar #6
17. november 2012 af LW09 (Slettet)

Er opgave b udregnet korrekt

og a)
2x-4y+8y+6x+10-5x

2x+5x-4y-8y+10

7x-4y+10


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der gælder de samme kommentarer, at b) er en reduktionsopgave, som du laver om til en ligning, hvilket ikke giver nogen mening.

Og nu er der pludselig flere led i a) end der var i opstillingen i #0. Og du ændrer fortegn helt tilfældigt på nogle af leddene.. Det du ender med har meget lidt med det oprindelige at gøre.

Start med at skrive opgaven nøjagtigt som den er givet.


Svar #8
17. november 2012 af LW09 (Slettet)

a) 2x-4y+8y+6x+10-5x
 

b) 6x-(4x+4y)+4y


sådan er opgaverne


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, så samler man led med x og led med y for sig

a) 2x-4y+8y+6x+10-5x = 2x + 6x -5x -4y + 8y + 10

                                        = (2+6-5)x + (-4+8)y + 10

                                        = ....

I b) hæver man minusparentesen og reducerer færdig.


Svar #10
17. november 2012 af LW09 (Slettet)

a) 3x + 4y + 10


b) 6x-(4x+4y)+4y


-24 x - 24y + 4y

-24 x - 20 y


 


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

a) er korrekt nu.

I b) ser det ud til, at du ganger parentesen med 6. Men der skal ikke ganges ind i parentesen; man skal hæve minusparentesen og så reducere færdig. Der står

6x -(4x+4y) +4y = ...


Svar #12
17. november 2012 af LW09 (Slettet)

6x-(4x+4y)+4y

 6x - 4x - 4 y - 4y

2 x - 0 y

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er det rigtige resultat, men din mellemregning er forkert, da du pludselig ændrer fortegn på det sidste led. Reducer dit resultat færdigt.


Svar #14
17. november 2012 af LW09 (Slettet)

Så der skal stå plus og ikke minus ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, det sidste led +4y skal jo ikke ændre fortegn, da det ikke har noget med parentesen at gøre. Men det er uforståeligt, hvordan du kom frem til dit resultat med det forkerte fortegn i mellemregningen.


Skriv et svar til: kig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.