Fysik

gået i stå igen

17. november 2012 af uytuty (Slettet)

vi lader en opvarmet sten dumpe ned i 427 g vand med temperatuen 12,5 C. herved tilfører vi vandet en varme på 2,35 kj.

 

hvor høj bliver vandets sluttemperatur ?

er det rigtigt det jeg har lavet ???????????????

Δt=2,35kj/0,427kg*4,18j=1,32 C

dvs slutemperaturen er 12,5 C+1,32 C= 13,85 C

tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2012 af mathon

427 g vand med temperatuen 12,5 C tilføres energien på 2,35 kJ.

                m · c ΔT = 2,35 kJ

                (0,427 kg) · (4,182 kJ)/(kg·C) ·ΔT  = 2,35 kJ

                (1,78571 kJ/C)·ΔT = 2,35 kJ

                ΔT = (2,35 kJ) / (1,78571 kJ/C) = 1,316 C

                Tslut - (12,5 C) = 1,316 C

                Tslut = (1,316 C) + (12,5 C) = 13,816 C ≈ 13,8 C

               

 


Svar #2
17. november 2012 af uytuty (Slettet)

dvs det jeg har lavet rigtigt ikk? eller hvadd ?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt fremgangsmåde. Du skal blot til sidst i #0 lægge de to tal korrekt sammen.

12,5 C+1,32 C = ...


Svar #4
17. november 2012 af uytuty (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: gået i stå igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.