Matematik

Eksponentielle udvikling?

19. november 2012 af havannahogbera (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer.

Vi har noget matematik for til på fredag, og jeg er gået død ved denne opgave:

Betragt den eksponentielle udvikling med ligning y=6*0,68^x
Løs ved maskinhjælp ligningen y=58
Løs ved maskinhjælp ligningen y=0,343
Find med maskinhjælp halveringskonstanten for den eksponentielle udvikling.

Please vær sød at hjælp mig, da jeg har fået besked om, at jeg skal op og forklare disse opgaver for klassen. Jeg har prøvet at regne dem ud, men jeg forstår det slet slet ikke. Nogle der vil hjælpe mig?

Tak på forhånd. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2012 af peter lind

Det drejer sig jo om at bruge et eller andet CAS værktøj. Vi kan ikke vide hvad du har. Prøv at se efter en brugervejledning eller hjælpefunktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2012 af mathon

TI-89

          Define f(x) = 6*0,68^x
          solve(f(x+a)=0,5*f(x),a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2012 af hbhans (Slettet)

Da de to værdier er værdier af y, gælder det altså om at finde x udtrykt ved y. Det kan gøres ved at tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet:

log(y) = log(6) + x*log(0.68), dvs. x = (log(y) - log(6))/log(0.68) eller x = log(y/6)/log(0.68). Det kan regnes ud på næsten alle "scientific" lommeregnere.

Halveringskonstanten overlader jeg til dig selv.


Svar #4
19. november 2012 af havannahogbera (Slettet)

Mange tak for jeres hurtige svar. :)

Vi bruger TI-nspire på mit gym. Men det har jeg ikke fået endnu, fordi jeg var syg den dag, de andre fik det.


Skriv et svar til: Eksponentielle udvikling?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.