Matematik

Spørgsmål til funktioner

20. november 2012 af ilovetumblr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

 

Er der nogen der ved hvordan man regner denne opgave?

 

Opg. A

Find funktionen f(x) for linien der går igennem følgende punkter

(2,8) og (5,12)

 

Find skæringspunktet mellem f (x) og funktionen h(x) hvorom det gælder at

 

h(x) = 2x - 1

 

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af mathon

 

             a = (y2-y1) / (x2-x1)

             b = y1 - a•x1


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2012 af mathon

kontrolberegning på TI-89

           expand(solve(det([x,y,1;2,8,1;5,12,1])=0,y))


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2012 af hbhans (Slettet)

#1 giver dig f(x) = ax +b. Med h(x) får du 2 ligninger med 2 ubekendte. Dem løser du.


Skriv et svar til: Spørgsmål til funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.