Kemi

Teoretisk massse

20. november 2012 af donbak22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

 

Er der nogle, der kan hjælpe mig med hvordan beregner jeg den teoretiske masse af udfældet Cu(OH) når jeg har følgende reaktionsskema:

Cu2+ + 2NaOH → Cu(OH)2 + 2Na+

og disse oplysinger:

at der er tilsat 45 ml 2 M NaOH til en Cu-opløsning,

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

 

Hvis vi antager at den begrænsede faktor i dette tilfælde er NaOH (der er Cu i overskud), så ved du ud fra den støkiometriske ligning, at for hver gang du har 2 NaOH, så vil der dannes 1 Cu(OH)2. Så hvis du beregner antal mol af NaOH, så er der halvdelen af mol af Cu(OH)2.

 

Jeg håber det hjælper.


Svar #2
21. november 2012 af donbak22 (Slettet)

Jeg ved bare ikke hvilke oplysninger jeg skal bruge der til for at beregne antal mol.

Jeg kan beregne mig frem til den molare masse

M(NaOH): 39,9980

 

men hvad mere forstår jeg ikke?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

m=M*n, hvor m er masse i gr, M er molmasse i g/mol og n er mol.

derudover, så ved du også at n=c*v, hvor n stadig er mol, c er koncetration i mol/liter og v er volumen i Liter.

du kan nu udregne mol brugt/tilsat af NaOH.

jeg håber det hjælper.

Svar #4
21. november 2012 af donbak22 (Slettet)

n = c * V
n(NaOH) = 2 M * 0,0450 L = 0,0900 mol


m = n * M
M(Cu(OH)2) = 22,99 + ((16+1,008)*2) = 57,0060 g/mol
m = 0,0900 mol * 57,0060 g/mol = 5,1354 gram


teoretisk masse for Cu(OH)2 = 5,1354 / 2 = 2,5677 gram

 

Er det rigtig forstået) :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

Det ser umiddelbart rigtig ud. :-)


Skriv et svar til: Teoretisk massse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.