Matematik
Funktioner
21. september 2005 af
Maria! (Slettet)
Omkostningerne til en bil er dels en fast omkostning på 10.000 kr. pr. år (til forsikring vægtafgift, afskrivninger m.v.), dels en variabel omkostning på 1,05 kr. pr. kørt km.
Lad x = antal kørte km. pr. år, og lad y = f(x) = de samlede årlige omkostninger i kr.
a) bestem en regneforskrift for funktionen f. = F(X) = 10.000 + 1,05 * X
d) beregn de årlige omkostninger ved et kørselsforbrug på 22.500 km. pr. år.
= F (22.500) 10.000 +1,05 *22.500 = 33.625
e) Beregn kørselsforbruget i km (helt tal), hvis de samlede omkostninger er på 30.000 kr.
= 30.000 KR - 10.000 = 1,05 * 10.000 = 1,05X
X = 20000/1,05 = 19047,61 KM
Lad x = antal kørte km. pr. år, og lad y = f(x) = de samlede årlige omkostninger i kr.
a) bestem en regneforskrift for funktionen f. = F(X) = 10.000 + 1,05 * X
d) beregn de årlige omkostninger ved et kørselsforbrug på 22.500 km. pr. år.
= F (22.500) 10.000 +1,05 *22.500 = 33.625
e) Beregn kørselsforbruget i km (helt tal), hvis de samlede omkostninger er på 30.000 kr.
= 30.000 KR - 10.000 = 1,05 * 10.000 = 1,05X
X = 20000/1,05 = 19047,61 KM
Svar #1
21. september 2005 af MacMadsen (Slettet)
Ja det er rigtigt... Og hvorfor skriver du det her? Ikke at det gør noget, men der er jo ikke rigtig noget spørgsmål. :-)
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
