Matematik

Hjælp til at finde løse et integrale

20. november 2012 af vvSmoelf (Slettet) - Niveau: A-niveau

(integraletegn)   x*cos(4x^2)

Hvordan skal jeg løse denne? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2012 af peter lind

Brug substitution t = 4x2   dt= 4xdx


Svar #2
20. november 2012 af vvSmoelf (Slettet)

Så jeg skal låse den med partiel integration, og anvende substitution i forhold til 4x^2 :-)? 
Jeg har nemlig haft forsøgt at løse den med åartiel integration, hvor jeg dog har substitueret hele "cos" ledet. 


Svar #3
20. november 2012 af vvSmoelf (Slettet)

partiel*


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

  substituer u = 4x2

                               du/dx = 8x

                                dx = 1/(8x) du           rettet pga. #6


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

#2

 i forlængelse af #4:

    ∫ x • cos(4x2)dx = (1/8) • ∫ cos(u)du  = (1/8) • sin(u) + k = (1/8) • sin(4x2) + k


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Med den substitution gælder der ikke dx = (1/8)·x du , men derimod dx = 1/(8x) du , og du benytter jo substitutionen korrekt i #5.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

jaa..... du har ret!


Svar #8
20. november 2012 af vvSmoelf (Slettet)

Tak for hjælpen, det hjalp meget! :-)


Svar #9
20. november 2012 af vvSmoelf (Slettet)

Ved ikke om i anvender programmet Mathcad, men når man tjekker om resultatet i skriver er korrekt, så er det forkert :s :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. november 2012 af grænseværdi (Slettet)

det er korrekt


Svar #11
20. november 2012 af vvSmoelf (Slettet)

Det siger mit program det ikke er, men det er også ligemeget. tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp til at finde løse et integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.