Matematik

funktioner

21. november 2012 af patriciasorup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle jeg har lige et lille problem med noget matematik.

opgaven lyder:

funktionerne f og g er givet ved

f(x)=-x^2+6x+1 og g(x)=x^2-2x+7

a: bestem toppunktet til grafen for f, og tegn denne graf
b: bestm koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem grafen for f og grafen for g


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2012 af mathon

 

     du kender toppunktsformlen?

brug

     a = (-1)
     b = 6
     c = 1

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

b. Skæringspunkternes x-koordinater bestemmes ved at løse ligningen

f(x) = g(x) , dvs

-x2 + 6x +1 = x2 -2x +7

Isoler alle led på højre side og løs den fremkomne 2.-gradsligning.


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.