Fysik

Ægyptere i arbejde - HJÆLP

21. november 2012 af lillejohnn (Slettet)

Jeg har fået stillet følgende opgave, som giver mig større problemer end den egentlig burde:

I forbindelse med bygning af pyramider og templer transporterede ægypterne i
oldtiden store stenblokke på slæder, som blev trukket hen over sandet. Det
antages, at hver ægypter kan trække i slæden med en kraft på 360 N.

Med hvilken effekt udfører hver ægypter arbejde på slæden, når
denne bevæger sig med farten 0,45 m/s?

 

Ved første øje kast løste jeg den ud fra formlen A=F*(Delta)s

Altså A=360N*0.45 m/s, hvilket så giver omkring 160W.

Jeg er så kommet i tvivl. Er det her ikke, hvis det kun er 1 ægypter der skulle skubbe slæden?

Jeg ville mene at ligningen A=360N*0.45 m/s beskriver hvor meget arbejde der skal til, for at få slæden til at bevæge sig med 0,45m/s. Og da jeg bruger 360N (hvad en ægypter kan trække med), må det da kun være 1 ægypter. Der er et billed vedhæftet, hvor man ser 13 ægypter trække slæden, dette burde dog kun være inspiration. Eller hvad?

Er der en, der kan lave opgaven og argumentere GRUNDIGT for hvad der gøres?

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. november 2012 af hesch (Slettet)

Det er rigtigt, at det er den effekt een ægypter yder, og det jo det, der spørges om i opgaven:

Hvilken effekt udfører hver ægypter ?


Svar #2
21. november 2012 af lillejohnn (Slettet)

Er det så kun en ægypter, der får slæden til at bevæge sig med 0,45m/s?

Jeg ville tro der var mange flere.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2012 af hesch (Slettet)

Nej, da, der har måske været 40 - 50 stykker, afhængig af stenens størrelse.

Men nu lyder opgaven på, hvor meget effekt een ægypter yder.


Skriv et svar til: Ægyptere i arbejde - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.