Fysik

hastighed for bevægelse af jorden om solen

21. november 2012 af ConfusedOfMath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jorden bevæger sig rundt om Solen. Vi antager, at banen er cirkelformet. Jordens gennemsnitsafstand til Solen er 1,00 AE, hvilket svarer til 150 mio km. Jorden bevæger sig omkring Solen én gang på et år.

a) Med hvilken hastighed bevæger Jorden sig rundt om Solen?

 

Jeg ved ikke helt hvordan man regner denne opgave. 

Håber der er en der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2012 af hesch (Slettet)

Beregn omkreds af cirkelbanen.

Tiden = 1år = 60*60*24*365 sek

Hastighed = omkreds/tid


Svar #2
21. november 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

okay tak :)


Skriv et svar til: hastighed for bevægelse af jorden om solen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.