Kemi

vægtprocent og volumenprocent - det samme?

25. november 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

 

Hvis man f.eks. skal beregne alkoholprocenten i en blanding er det så lige meget, om man regner vægtprocenten ud eller volumenprocenten?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2012 af mathon

   Det kommer an på, hvem du er.

         En konsumsælger af alkohol vi altid bruge vol%, dea den er højee end masseprocenten

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2012 af mathon

    

   ethanol
                   {m} g ud af en opløsning på 100 g           opløsningens densitet er ca 1,0 g/mL

  giver en masse% på {m} 

  disse {m} g fylder
                           V = ({m} g) / (0,791 g/mL) = 1,26422•{m} mL

  volumen procent
                           pvol = ( (1,26422•{m} mL) / (100 ML) ) • 100% = 1,26422•{m}%

       vol%'en er altså 26% højere end masse%'en

 

       


Svar #3
25. november 2012 af cecilied34 (Slettet)

Okay. hvilken en er bedst? Forsøget hedder gæring af glucose?

min glucose er gæret og jeg har fået 10,45 g ehtanol og 9,98 g CO2? Hvordan finder jeg den bedste alkoholprocent i forhold til forsøgt? med hvilken formel?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. november 2012 af mathon

 

                     masse% = ( (40,45 g) / ((40,45 g) + (9,98 g)) ) • 100% = 80,2%

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. november 2012 af mathon

#1
det gik lidt vel sprogligt hurtigt:
 

   Det kommer an på, hvem du er.

         En konsumsælger af alkohol vil altid bruge vol%, da den er højere end masseprocenten

 


Svar #6
25. november 2012 af cecilied34 (Slettet)

Tak (:. Så man bruger formlen for masseprocent? Det giver meget god mening, men hvorfor har du skrevet 40,45 g? hvor har du dem fra?


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. november 2012 af mathon

tastfejl

                     masse% = ( (10,45 g) / ((10,45 g) + (9,98 g)) ) • 100% = 51,2%

 


Svar #8
25. november 2012 af cecilied34 (Slettet)

Okay, så forstår jeg det bedre - du skal have tak for hjlæpen (:


Svar #9
25. november 2012 af cecilied34 (Slettet)

Eller vent, alkoholprocenten er 51,2 %, ikke ?


Skriv et svar til: vægtprocent og volumenprocent - det samme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.