Matematik

Beregn rødderne.

26. november 2012 af Raaydk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Hvordan regnes rødderne ud fra følende:

 

z = 4+kvadratrod(-40) / 4

og 

z 4 - kvadratrod(-40) / 2

Kan ikke få et lige tal, så ved ikke hvordan det skal skrives.

 

Maple får fx:

z = 4+kvadratrod(-40) / 4   =   1+1/2 * i * kvadratrod(10).

z 4 - kvadratrod(-40) / 2  = 

Vil det være svar nok?? 


Svar #1
26. november 2012 af Raaydk (Slettet)

skal self stå 

z = 4+kvadratrod(-40) / 4

og

z 4 - kvadratrod(-40) / 4

Da a = 2 , og 2*2 = 4 :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at benytte parenteser og lighedstegn. Du mener sikkert

z = (4 ±√(-40))/ 4 = (4 ±(√40)·√(-1))/4 = 1 ±(i/2)·√10


Skriv et svar til: Beregn rødderne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.