Fysik

lineært forhold, find en værdi for tyngdekræften

26. november 2012 af mfrlls (Slettet)

Har lavet et forsøg hvor td (T) er målt og hvor højten (h) ligeledes også er målt, i et forsøg på at finde en værdi for g, tyngdekræften.

har givet den følgende ligning

T=2π√(h/g)

hvordan skaber jeg et linæert forhold ud fra mine data og hvordan når jeg frem til en værdi for g?


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. november 2012 af peter lind

T2 = 4π2*h/g Så hvis du afbilder T2 som funktion af h får du en ret linje


Svar #2
26. november 2012 af mfrlls (Slettet)

Tjek, så langt er jeg,
T^2 er min y-akse og h er min x akse.
Men hvordan regner jeg mig frem til mit g ?
jeg får selvfølgelig en ligning givet fra min tendenslinje, men er det så bare mit m der er g? (y=mx+b) også er 4π^2 b ? eller hvordan?
-tak .


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2012 af peter lind

hældningen bliver 4π2/g. Hvis du bruger regression vil dette direkte blive opgivet


Skriv et svar til: lineært forhold, find en værdi for tyngdekræften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.